Trädgårdar i dalarna
Blåklocka


Skriv ut

Bäsna Trädgård

Bäsna handelsträdgård

Bäsna är en handels- och visningsträdgård med många olika sorters blommor, träd och buskar. Många besökare hittar hit och flera bussturer kommer varje år för att besöka den 5000 kvadratmeter stora visningsträdgården med hönsgård och trollstig för barnen. Målsättningen är att visa handelsträdgårdens växter i naturlig miljö och ge besökaren inspiration till den egna trädgården.
 
Trädgården ligger i en norrsluttning, och är öppen för allmänheten sedan 1997. Här finns ett omtyckt café med fika och smårätter, som ligger mitt i handelsträdgården. Trädgården utvecklas ständigt, målsättningen är att ha ett brett sortiment med rosor och clematis samt även mer ovanliga, intressanta växter.
 
Besöksträdgård, trädgårdscafé och butik är integrerade med handelsträdgården. Anläggningen är kompakt med många små rum, detaljer, växter, vatten, trädgårdsskulpturer med mera. Höjdskillnaderna utnyttjas till vattenfall. Det finns också dammanläggningar med guldfiskar. Temadagar under säsongen samt Ljuskvällar i september med musik och solister. Se program på vår hemsida
 
Bäsna handelsträdgård 

Ägare
Kjellåke Östlund

Adress
Kjesgattu 10
Bäsna by
781 95 Borlänge

Telefon
070-210 0642

E-postadress
kjellake_ostlund@hotmail.com

Hemsida
www.basnatradgard.nu

Öppettider
Se hemsida

Service
Trädgårdscafé med bl. a hembakad Pelargonkaka och somrig mat.

Aktiviteter
Ljuskvällar och musiktillfällen, trollstig.
Ibland program med t.ex. rosförfattare.

Skyltning
Bra skyltning från riksvägen

» Visa på Google karta

Nätverket Trädgårdar i Dalarna Evalotta Ersson 0241-220 50