Trädgårdar i dalarna
Blåklocka


Skriv ut

Hannelotte Kindlunds trädgård

Hannelotte Kindlunds trädgård

Trädgården är en samlarträdgård med växter från hela världen, framför allt från Östasien och Sibirien med tonvikt på vilda växter. Trädgårdens hjärta är en åker fylld med blå bergvallmo, men här finns många andra intressanta arter. För att nämna några: vildpioner, äkta dillpion, spansk näva och fjärilslilja. Huset äldsta del är från 1800-talet, men nuvarande byggnad sannolikt yngre. Den ligger centralt i byn Yttertänger. Här finns ett äppelträd som är över 100 år, ett av två som är kvar sedan skolläraren i byn planterade 100 träd hos enskilda för att främja folkhushållet.

Hannelotte Kindlund har arbetat med sin trädgård i Dalarna sedan 1980. Men sedan 2001 då hon gick i pension jobbar hon med att plantera ett fält med blå bergvallmo, ett projekt som går att följa steg för steg på hennes hemsida. Hannelotte Kindlund har format och anlagt trädgården själv.

Hon är i Yttertänger från maj till september varje år. Trädgården är en typisk samlarträdgård med sand– och stenpartier, woodland, blötbädd och torvpartier. Många olika sorters växter, men särskilt intresse av olika sorters bergvallmo, gentiana, anemoner, nunneörter och saxifrager.

Collage Hannelotte Kindlunds trädgård

 

Ägare och förvaltare
Hannelotte Kindlund

Adress
Övertänger
längs riksväg 50.

Telefon
0246-24211

E-postadress
hannelotte.kindlund@abc.se

Hemsida
www.abc.se/~m8449/svindex.html


Öppettider
Se hemsida

Service
Försäljning av växter
För funktionshindrade: Trädgården är inte direkt anpassad för funktionshindrade, men delar är tillgängliga

Skyltning
Ingen skyltning

» Visa på Google karta

Nätverket Trädgårdar i Dalarna Evalotta Ersson 0241-220 50