Trädgårdar i dalarna
Blåklocka


Skriv ut

Dala-Floda Värdshus

Dala-Floda Värdshus

En doft av Provence finns i Dala-Floda Värdshus trädgård. Trädgården är utformad i arts & craftsstil med mycket perenner, varav många gamla från trakten och gåvor från grannar.

Trädgården anläggs omkring 1920 av Hushållningssällskapet, liksom många andra trädgårdar i Dala-Floda, med perenngrupper, pioner, fruktträd och bärbuskar samt en syrenberså på baksidan. I trädgårdsrummen finns olika växtbiotoper och teman. Här finner du bland annat ett skuggigt woodland runt dammen, en gräspelouse med många sittplatser, sten- och rosenträdgård, kryddträdgård, bärträdgård och fruktträd längs entrégången kantad av klippt bukettapel. Här finns också en gammal dansbana och rumsavgränsningar genom olika nivåer, björkpalissad, svarta och faluröda störar samt häckar.

I grusytan intill kryddträdgården och den upphöjda sittytan står en manschurisk valnöt. Mot huvudbyggnaden finns en liten potager i gott läge för vårens primörer. Trädgården omgärdas av falurött staket och ockrafärgade grindar. Den karakteristiska bollpilen, Salix fragilis ´Bullata´ och en måbärshäck möter besökaren.

Dala-Floda Värdshus

 

Ägare
Per och Evalotta Ersson

Adress
Badvägen 6
785 44 Dala-Floda

Telefon
0241-22050

E-postadress
info@dalafloda-vardshus.se

Hemsida
www.dalafloda-vardshus.se

Öppettider
Se hemsida 

Service
Restaurang och hotell. Uthyrning av kanoter och kajaker.
För funktionshindrade: Trädgården är plan och tillgänglig. Ej toalett

Skyltning
Bra skyltning från E16

» Visa på Google karta

Nätverket Trädgårdar i Dalarna Evalotta Ersson 0241-220 50